Integra levert onder de naam Mastic Horse Treatment speciaal ontwikkelde Masticha-producten voor behandeling van maagzweren en spijsverteringsproblemen bij paarden.

Maagzweren komen regelmatig voor bij paarden, vooral paarden die met een hoge mate van stress door training of deelname aan wedstrijden. Volgens sommige onderzoekers heeft tot 90 % van de racepaarden problemen met de spijsvertering, 42% van de toplevel eventpaarden, 63% van de springpaarden en dressuurpaarden, tot 93% van de endurance paarden tijdens het raceseizoen, 70% van de grazende fokmerries en 50% van de veulens. Ook zijn afwijkingen gevonden bij een derde van recreatiepaarden.* Omdat maagzweren niet zo snel herkend worden en moeilijk vast te stellen zijn, komt de behandeling vaak pas laat op gang. *(Bron: Prevalentie van maagzweer syndroom in high- level endurance paarden Tamzali Y , Marguet C , Priymenko N , Lyazrhi F. Equine Vet J. 2011; 43 : . . 141-144 )

Minder dan 10% van de maagzweren bij paarden geneest natuurlijk. Meestal wordt door dierenartsen behandeling met zuurremmende geneesmiddelen aanbevolen voor korte termijn resultaat. Deze medicijnen verlichten de pijn van maagzweren, maar wordt over het algemeen niet gezien als een middel tot permanente genezing, omdat het paard zoutzuur in de maag nodig heeft voor de spijsvertering. Zuurremmende medicijnen kunnen het spijsverteringssysteem van het paard ontregelen en zo een excessieve toename van de maagzuurproductie veroorzaken wanneer het geneesmiddel wordt gestopt. Dit verhoogt het risico op nog meer zweren.

Dr. Jonathan Wright beveelt het gebruik van Chios Masticha aan voor de behandeling van maagzweren en atrofische gastritis. Zijn boek ‘Why Stomach Acid Is Good For You’ is een aanrader. Atrofische gastritis is een aandoening waarbij de binnenbekleding van de maag dunner wordt als gevolg van een chronische ontsteking, wat leidt tot verlies van de cellen die zoutzuur en spijsverteringsenzymen afscheiden. Hoewel dit bij de mens algemeen als gevolg van veroudering wordt gezien, beweert Dr. Wright dat maagatrofie ook kan worden gekoppeld aan andere oorzaken zoals langdurig gebruik van de zuurremmende geneesmiddelen voor de behandeling van maagzweren.

Een bijzondere toepassing is het gebruik van Chios Masticha voor de behandeling van maagproblemen en maagontstekingen bij paarden. Succesverhalen van paardenhouders van over de gehele wereld hebben geleid tot een behandeling specifiek voor paarden. Het product Mastic Horse Treatment wordt samengesteld uit Masticha hars en Inuline en werkt ontstekingsremmend. Het kent geen bijwerkingen en tast de zuurgraad van het maagzuur niet aan, zodat de spijsvertering niet verstoord wordt.

Integra Lifestyle levert MasticHorse Treatment in de volgende uitvoering:

  • MasticHorse Treatment poeder 60gr.
  • MasticHorse Treatment poeder 120gr.
  • MasticHorse Treatment poeder 180gr.
  • MasticHorse Treatment poeder 250gr.

Voor overige uitvoeringen kunt u contact opnemen.

Klik hier om de website van Mastichorse te bezoeken. Voor informatie over Mastic Horse producten:

info@mastichorse.nl
0544-462477